Studentské špekáčky na červeném víně

Dobrý den, vážení čtenáři Magazínu Gnosis, blíží se nám letní prázdniny, kdy budeme trávit své volné chvíle se svými nejbližšími a přáteli. K letním aktivitám patří mimo návštěvy koupališť, sportovišť a kulturních památek, i pravá „grilovačka“.

Budeme potřebovat:

  • Špekáčky
  • Špetku Chillies papričky od Kotányi
  • Špetku Kari koření
  • Kávový hrneček oleje
  • Skleničku (nebo raději dvě) červeného vína
  • a dobrou náladu!

Do hrnečku s olejem přidáme špetku Chillies papriček a Kari. Směs zamícháme a potřeme s ní špekáčky tak, abychom pokryli celý jejich povrch. Potřené špekáčky necháme asi hodinku odležet při pokojové teplotě. Po hodině položíme špekáčky na dostatečně rozpálený gril, kdy je průběžně během jejich tepelné přípravy ještě potíráme zbytkem olejové směsi. Nesmíme ale opomenout na červené víno. Špekáčky během grilování vínem dostatečně zaléváme.

Přeji dobrou chuť

S přáním pěkného dne Ivana Kryllová, studentka VŠRR
 

Poslední články autorky:


Hodnocení článku

Gnosis.cz - Hledání Světla a Moudrosti, příspěvky čtenářů / provozovatel: Libor Kukliš, 2004 - 2016