mapa stránek || vyhledávání

Pět potravin, jejichž konzumaci seniorům doporučuje Oberon

Nejdokonalejší výživa je pro člověka samozřejmě pránická (půst), protože neobsahuje žádné stopy doprovodných balastních látek. Jenže na orientaci pouze na ní zatím zřejmě nemáme duchovní kvalitu. Člověk se bez vody a hmotné výživy zatím neobejde.

talirPo pránické výživě ze záření stvoření (slunce) je zřejmě nejzdravější čistě rostlinná strava. K životu na nevařené a veganské stravě nemá drtivá většina lidí zase v pořádku trávicí trakt, zejména ti starší. Snědené nedokonale rozkoušeme a v důsledku toho i strávíme. Nestrávené je pak následně ve střevě živnou půdou jak pro hnilobné bakterie, tak pro několik desítek druhů cizopasných prvoků, známými lambliemi počínaje. Člověk se těmito prvoky nakazí jednak stykem s jinými lidmi, pohybem ve zvířaty infikovaném prostředí. Nejškodlivější krevní parazity získávají lidé prostřednictvím bodavého hmyzu, ale také sexuální promiskuitou. Několik set druhů zárodků v člověku žijících, váhově asi dvě kila, žije s ním více či méně v symbióze.

Problém je v tom, že každý mikroorganizmus vytváří zplodiny své látkové výměny! Ty jsou ovšem pro všechny ostatní živé organizmy, včetně hostitelského člověka, více či méně zatěžující až jedovaté. Proto ti, kteří usilují o udržení svého zdraví, na prvním místě chtějí, aby se v jejich těle a střevě nacházely jen zárodky, jejichž metabolity jsou pro ně neškodné. Takovými bakteriemi a prvoky jsou hlavně ty, které rozkládají přebytečnou vlákninu. Tudíž jsou konzumenty rostlinné stravy. Jenže na ni musí být horní část trávícího traktu, tedy žaludek, dvanáctník, játra a slinivka, plně funkční. V takovém případě trávicí trakt nejen zneškodní zárodky, které do těla nepatří, ale hlavně natráví všechnu potravu natolik, aby se všechny potřebné komponenty vstřebaly. A nebyly živnou půdou pro tělu škodící metabolity vyrábějící bakterie, kvasinky, plísně a prvoky, které urychlují stárnutí, přivozují alergie a zabraňují vstřebávání potřebných živin. Jejich chronický následek je pak iniciátorem vzniku tzv. civilizačních metabolických nemocí. Přitom dodatečné dodávání těchto pro zdraví těla potřebných látek (vitamíny, minerály) podáváním nabízených potravinových doplňků zjišťuji jako omezeně účinné. Jako správnou cestu ke zdraví prostřednictvím potravy, kromě duchovního přístupu, vidím jednak v odstranění škodlivých parazitů, jednak v ozdravení trávicího ústrojí skrze správnou výživu. Přitom ta je dosti individuální, neb každý organizmus je originál.

Deset let na přístroji Oberon a orgánovém skeneru měřím stav orgánů u sebe a starších osob příbuzenstva a musím konstatovat, že ve věku nad 50 let se zcela zdravé žaludky, dvanáctníky, žlučové cesty, játra a slinivky prakticky nevyskytují. V důsledku toho se nejen hromadně vyskytují poruchy rovnováhy střevní mikroflóry, přemnožení podmíněně patogenních kvasinek a parazitů, ale v důsledku poruch vstřebávání živin těla mnohých začnou trpět podvýživou nezbytných minerálií, vitamínů, aminokyselin. V důsledku toho se urychluje stárnutí celého těla a uspíšil se výskyt více než desítky metabolických a nervových poruch. Těch, které se pomalu a jistě stávají pohromou civilizace. Myslím ty od diabetu a osteoporózy přes makulární degeneraci sítnice po Parkinsonovu chorobu a všeobecnou nadměrnou sklerózu. Protože se ví, že řada z nich, pokud přímo není vyvolána, tak je prohlubována nedostatkem některých živin, nastal boom výživových doplňků.

Měřením i na sobě jsem zjistil, že účinnost doplňovaných syntetických vitamínů a minerálií je kolísavá. Někdy může být účinná, jindy je zcela „neškodná“. Nejlépe je proto živit se takovými potravinami, které jsou na potřebné látky bohaté a přitom dietní a cenově dostupné. Přede mnou vyvstala otázka, které to jsou? Začal jsem účinek takřka všeho dostupného měřit na sobě, a to z hlediska jak ozdravného účinku na trávící trakt, tak z hlediska doplnění nejvíce potřebných, vesměs v populaci chybějících látek. K jistým závěrům jsem dospěl, proto se pokusím se čtenáři Phoenixu podělit o zkušenosti, které se jeví jako obecně platné a i pro jiné užitečné.

Než přistoupím ke konkrétním doporučením, chtěl bych předeslat, nedostatek kterých výživových komponent vidím obecně jako již poruchy vyvolávající. V pořadí od největší míry nedostatku vitamíny: D3, omega 3, B12, vitamin A, kyselina listová, B3 (niacin), lutein, B1 (thiamin), biotin. Z minerálů Mg (hořčík), K (draslík), B (bór), J (jod), Br (brom). K tomu nedostatek některých aminokyselin v kombinaci s přejídáním, překyselením organizmu a přetížení lepkem z pšenice.

Z této víceúrovňové a složité situace, doplněné záplavou až zázračných doporučení, si laik těžko vybere to podstatné a konkrétní. Abych mu přece jen pomohl, vybral jsem 5 hlavních potravin, které při měření na Oberonu vycházejí jako užitečné až mírně ozdravující pro 90% lidí. Jsou to:

  1. Zelené čaje zejména Emanace, dlouhodobě vyluhované! Číňané mají pravdu, když čajům a zejména „druhákům“ (podruhé zalitým) přisuzují ozdravný účinek. Dlouhodobé výluhy působí příznivě na sliznici žaludku a dvanáctníku, působí celkově povzbudivě močopudně. Emanace navíc mírně zlepšuje arteriosklerózu, snižuje tendenci k diabetu druhého typu, neuropatii a snižuje chuť k jídlu. Když mám očistný den (pránický), tak jen piji Emanaci a nemám hlad a jsem „pohotový k aktivitě“.
  2. Špenát i mražený v sáčku! (Méně kapusta, brokolice.) Je velmi nedoceněnou zeleninou, jejíž chlorofyl hojí žaludek a dvanáctník, listová podporuje krvetvorbu a celkově odkyseluje a doplňuje hořčík. Ze všech zelenin vychází jednoznačně nejlépe a celý „omyl“ se „špenátovým Pepkem námořníkem“ bude přehodnocen. Opět začne platit, co dietetici před válkou v USA empiricky zjistili, že jeho konzumace zlepšuje krevní oběh. Pouze to mechanicky přisoudili železu. Toho sice moc neobsahuje, ale obsahuje mnohé kriticky nedostatkové vitamíny a minerály a snižuje překyselení. Takže ve výsledném efektu hojná konzumace špenátu krvetvorbu, jak jsem změřil, skutečně výrazně podporuje. A mírná anémie je u starších lidí u nás „pandémií“!
  3. Mořské ryby, sledě zejména. Existuje výrazný nedostatek omega 3, vit. A a D3, jodu a jiných komponentů, u vegetariánů navíc i některých aminokyselin, které jsem nemohl získat jinak, než z neuzených mořských ryb. Jejich konzumace výrazně stabilizuje činnost slinivky a žláz s vnitřní sekrecí, omezuje sklerózu cév. Nepříznivě se ovšem projevuje vysoký obsah těžkých kovů ze znečistěného moře. Proto by se neměly jíst častěji než dvakrát týdně.
  4. Rakytníkový sirup Ravit s přídavkem vitamínů podle MUDr. Erbena, který skutečně snižuje hladinu homocysteinu v krvi a tím cholesterol. Ravit působí všestranně blahodárně na celé tělo, na játra zejména. Je mou domněnkou, že obecné zvýšení homocysteinu jako stárnutí urychlujícího činitele je způsobeno neschopností jater zpracovávat nadbytek cholesterolu a tuků, což je následek skrytě prodělané mononukleózy nebo některého typu hepatitidy.
  5. Vývar a extrakt z mletého hovězího masa. Je obecným jevem velký nedostatek vitamínu B12, u vegetariánů zejména. Nepodařilo se mi jej žádným neinjekčním způsobem dostat do optima, zejména ne syntetickými preparáty. Jakmile je podán B12 v tabletkách, okamžitě na Oberonu vyskočí nádory na predilekčních místech! Ne nadarmo před vitamínem B12 v doplňcích varují onkologové! V nouzi jsem si vzpomněl na recept starých babiček, které všem po nemoci jako silně posilující dávaly hovězí vývar! Udělal jsem jej a divil se. Je mimořádně ozdravující. Nejefektnější odfiltrovaný vývar z masa se jevil z nejlevnějšího hovězího mletého. Vepřový a kuřecí nikoliv! (Asi rezidua.) Zbylou hmotu masa ze sítka dávám psům v okolí a od té doby mě mají ještě raději. Když jsem se ji pokoušel kuchyňsky dále zpracovat, vzniklé karbanátky a jiné výtvory zatěžovaly zažívadla a po jejich snědení jsem se cítil „těžký“. Přidávám tedy hovězí vývar do věch zeleninových polévek a moje čísla chorob na Oberonu se značně zlepšila. Optimalizací přívodu přirozeného vitamínu B12 snižujeme riziko vzniku všech neurologických a metabolických chorob.

Výše uvedenými upozorněními na možnosti vylepšení výživy, které se nepochybně týká drtivé většiny populace, jsem se na hodně markantních případech pokusil ukázat, že skutečně můžeme snížit riziko vzniku civilizačních nemocí výživového původu. Je jisté, že by se dala vyjmenovat ještě sada dalších hodně užitečných, ale to není v rámci možností jednoho článku.
 

MVDr. Josef Staněk
 

hodnocení: 4.8
hlasů: 19
Tisk Tisk

45 komentářů

  1. Článek :“Několik set druhů zárodků v člověku žijících, váhově asi dvě kila, žije s ním více či méně v symbióze.“
    Patrně se zárodkem myslí bakterie . Hlavně ve střevech je asi 400 druhů bakterií, hmotnost mají asi 1,5-2 kg, asi 1E+15 má být počet bakterií v lidském těle, což je asi 10x víc než vlastních buněk lidského těla.
    http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/mikrobiologie_lidskeho_organismu.pdf
    http://21stoleti.cz/blog/2008/11/20/sok-v-tele-si-nosime-kilo-a-pul-mikrobialnich-podnajemniku/
    http://www.visnaturae.cz/zdrava-vyziva/spenat-zasobarna-vitaminu-a-mineralu.html
    http://world-population.net/food/cs/2167
    http://world-population.net/food/cs/v9 vápník . špenát není mezi prvnimi 30 potravinami podle obsahu
    http://world-population.net/food/cs/v11 železo. 27. místo špenát (vařený) obsahuje 3,50 mg železa / 100g jídla
    http://world-population.net/food/cs/v17 draslík 20. špenát (vařený) obsahuje 580,00 mg draslíku Jídlo 100g
    http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?page=vyzivove_tabulky srovnání výživných hodnot zeleniny
    http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pen%C3%A1t_set%C3%BD ( uvádí jen 2,1 mg Fe/100 g špenátu)
    http://kulturistika.ronnie.cz/c-8228-vyuzitelnost-zivin-v-potravinach.html
    „Obecně se v oblasti výživy rozeznávají dvě formy železa: hemové a nehemové. Hemové železo je obsaženo v červeném mase a krvi, kde tvoří součást myoglobinu a hemoglobinu, jejichž funkcí je přenos a vazba kyslíku v organismu. Po uvolnění z potravinové matrice funguje skupina hemu jako ochranný prstenec kolem centrálního atomu železa, chrání ho před interakcí s jinými složkami potraviny a udržuje ho v zažívacím traktu v rozpustné formě až do jeho absorpce povrchem střevních buněk Naproti tomu nehemové železo je ve střevním systému velmi málo rozpustné a snadno reaguje s dalšími složkami potravy . Z těchto důvodů je buňkami využit jen malý podíl nehemového železa.
    ..Podobně maso, které obsahuje dobře využitelné železo, zlepšuje absorpci železa i z jiných potravin . Využitelnost železa rovněž zvyšuje (dva až třikrát) přídavek vitamínu C . Například sklenice pomerančové šťávy s miskou cereální snídaně pomáhá organizmu využít větší podíl železa z cereálií “ . viz též :
    http://www.eufic.org/article/cs/nutrition/vitamins-minerals-phytonutrients/artid/Nutrient-bioavailability-food/
    ww.maminkam.cz/doporucena-denni-davka-zeleza-priznaky-nedostatku-zeleza
    :“ Na rozdíl od ostatních minerálů je však železo velmi špatně vstřebatelné – do těla přechází pouze 10 % nebo méně z celkového příjmu železa. .. doporučená denní dávka železa je pro dospělé asi 14 mg/den“
    Takže když si dáme (dle různých tabulek) 400g až 666 g špenátu denně máme zajištěn příjem železa a zelenou stolici.

    Můj názor : člověk a jeho vývojoví předci přežil desetitisíce let jako lovec a všežravec, v době ledové držel měsíce čistě masné diety ( mamuti, sobi, koně), v létě žáby, holuby jedli už neandrtálci.
    Zelené čaje obsahují často pesticidy
    http://www.stream.cz/adost/10004643-zelene-caje-v-saccich#nejnovejsi
    Červené tmavé hovězí maso podporuje rakovinu víc jak jiné maso. Antioxydanty riziko rakoviny nesnižují, spíše naopak. Zhruba 2/3 rakoviny má náhodný původ, v podstatě náhodná chyba RNA řídící syntézy bílkovin (nedávno odborné články osel.cz).
    Vitaminu K ( proti krvácivosti) je v rozumné skladbě potravin v podstatě dostatek, problém je s příjmem ve střevech, když je zničená mikroflóra ( antibiotikami). Pak může vzniknout anemie. Při akutní chudokrevnosti se dává B12 injekčně. Vitamin B12 lze vidět i jinak , než líčíte
    http://www.ordinace.cz/clanek/vitamin-b12-kobalamin/
    :“ U zdravého člověka pokryje denní potřebu vitamínu B12 běžná strava. V neposlední řadě se na tvorbě vitamínu B12 podílejí střevní bakterie.
    Přebytek vitamínu B12 v lidském těle zpravidla nenastává, neboť tento vitamín se v těle do zásoby neukládá. Nedostatek může vzniknout při poruše vstřebávání ze žaludku a střev, nedostatečném přísunu z potravy (přísní vegetariáni) a při poruchách metabolismu. Vede ke snížení tvorby a deformaci tvaru červených krvinek s následnou chudokrevností známé jako perniciozní anémie. Může dojít k onemocnění nervové soustavy a poruše růstu.“

    Můj názor :Zánět je pro organismus potřebný jako obrana před infekcí. Chronické záněty velmi škodlivé a zvyšují možnost rakoviny.
    Nevím, co je přístroj Oberon, zatím nekomentuji.

    1. Drobná poznámka k čajům. Co jsem měl možnost slyšet z nejpovolanějších úst (naše a unijní zemědělská inspekce) obrovským problémem jsou obecně jakékoliv čaje z Číny. Posledních 10-15 let se čínští zemědělci zvedli a začali používat „moderní“ postupy aniž by ale většina z nich byla příslušně poučena. Takže bezhlavě sypou co to dá a výsledkem je kokteil pesticidů nejen v čajích. Problémová jsou také čínská pomela. Většina z nich se na unijní trh ani nedostane, jelikož neprojdou kontrolou, která je u čínských zemědělských produktů asi cca 10x častější. Ovšem nelze ohlídat všechno a tak občas něco proklouzne.
      U čajů je lépe používat listové a ne pytlíkové a ještě z nich si vybírat pěstované na vysokohorských lokalitách od cca 1600 m nad mořem a výše (např. Nepál nebo Nuwara Elia na Srí Lance). Vysokohorské čaje prakticky netrpí na škůdce a nejsou potřebné pesticidy k udržení zdravých plantáží.

      1. Mně se taky zdá, že kvalita čajů šla v posledních letech hooodně dolů. A to i těch sypaných, které nakupuju ve speciálkách. Mohlo by to být právě tím hnojením s důrazem na co nejvyšší výnos, to pak kvalita takové plodiny „řídne“, i když se v ní přímo pesticidy nenacházejí.

        Objevila jsem nedávno dobrý gunpowder, údajně bio-no, to sice nevím, ale je fakt dobrý, voňavý a leskle zelený i od pohledu a není drahý. Ostatní čajové „speciály“ pomalu přestávám kupovat, ta kvalita za ty prachy už většinou nestojí.

  2. Pardal píše:

    Nevím, co je přístroj Oberon, zatím nekomentuji.

    Ja mám tušenie, že Oberon je galaktická zbraň, ktorú dostal autor od Clingonov, aby prevádzal biologické pokusy na človekoch, s podmienkou, že úmrtnosť bude pod 10% z celkového počtu pokusných králikov.

    Za určitých podmienok ôže Oberon slúžiť na výrobu ,,nebeskej manny“ a ako zdroj jednosmerného prúdu pre rôzne elektrospotrebiče hlavne s označením Made in China…

    ČI?

    1. Podle mne s tím Klingoni nemají nic společného. Těsné sepětí přístroje s organickou hmotou (MVDr. Staněk), pravoúhlý tvar přístroje naopak zcela jasně ukazuje na Borgy.
      He is the Borg. We Will be Assimilated. Resistance is Futile.

  3. Blíží se konec roku 2014. Novinky a akce byla velmi vysoká.
    Ebola , ISIS , Ferguson , Ukrajina, sankce proti Rusku a na Krymu …
    Jaká událost pro vás , aby se stalnejvýznamnější a nezapomenutelný ?

    1. Pro Arabellaona je tím nejdůležitějším určitě probuzení, kdy nejdůležitější věcí pro něj se stane vyndání ruky z nočníku, čímž pro něj přestane být aktuální vyjmenované v příspěvku.

  4. Ale jo, těch pět vyjmenovaných věcí by nejspíš většina našich spoluobyvatel rozhodně potřebovala jako sůl. A když už ne právě tohle, tak něco podobného. Na to nejsou potřeba žádné oberony, stačí trocha zkušenosti a selského rozumu.

    Když vidím, jak se mí spolupracovníci vrhají v kantýně velkou většinou na ty největší humusy-knedle s UHem, řízky smažené na mizerném oleji… podobné rady jako ty v článku jsou jim akorát k smíchu-zelenina je pro králíky, hovězí je drahé, o Ravitu ani nemluvě-a to mají mnozí z nich velmi pěkné platy.

    Co se týče kvalitní výživy, je Česko dost těžce zamrzlé.

    Mimochodem, fakt někdo věříte na to, že je možné nejíst a nepít a živit se pouze pránicky? Že budoucí vyvinutější lidstvo by mělo zažívací trakt jen na ozdobu? Mně se to nějak nezdá.

    1. Nepsal jsem, že člověk může jen a trvale být na pránické výživě. Naproti tomu půst trénuje tělo na příjem prány a proto je ve všech náboženstvích jako duchovní úkon.

      1. Střihnul jsem si trapných jedenáct dní pouze o tekutinách…voda,čaj a nebýt chutových návyku zažraných do podvědomí za poslední inkarnace…mohl bych pokračovat.Ostatně jsem VDĚČNÝ Otravinám či ropno-chemickým produktum ve řvavě reklamních barvách,že mě ODPUZUJÍ…https://www.youtube.com/watch?v=7xnBTz0Mg-I

  5. Konkurencí měření přístrojem Oberon je Špekoměr. Je zdarma, je založen na tom, že muži hromadí tuk kolem pasu a ženy v hyždích. Mužům se štípne dvěma prsty do pneumatiky kolem pasu a ženy, pokud dají souhlas, stačí plácnout přes zadek.
    Pránická výživa je zdarma a spolehnutí na výživu z prány vede k smrti, umřít je jediné, co dokáže každý. Pan Staněk píše :“Nepsal jsem, že člověk může jen a trvale být na pránické výživě. Naproti tomu půst trénuje tělo na příjem prány“. Já bych to viděl jednoduše, člověk, který mírnou hladovkou pročistí zažívání trochu zhubne a lépe se mu dýchá, takže přijímá lépe energii z dýchání. I kdyby nějaká prána existovala, tak se těžko dostane dovnitř budov, kde mimo jiné chybí důležité záporné ionty. Takže na lačno dlouhé procházky a rozumný sport venku nejlíp v lese a klidně tomu můžeme říkat přijímání prány.
    Rozumné pravidlo pro stravování je netloustnout, jíst rozmanitě a potraviny, které nejsou ve slevách, čili nevalné a takřka prošlé. Vaření do zásoby udělá z chladničky zdroj nežádoucích bakterií i plísní, při teplotě + 5°C se množí pomaleji, ale přeci. Preferovat 5 tzv. zdravých potravin nic nezmění, i kdyby byly ty nejzdravější.
    Špenát patří mezi největší zdroje dusičnanů, i když zelenina má dusičnany v kombinaci s vitaminem C , což má být méně škodlivé.
    http://biospotrebitel.cz/bio-poradna/casto-kladene-dotazy/jak-vysoke-jsou-obsahy-dusicnanu-v-biozelenine-je-to-nejak-legislativne-osetreno-je-vhodnejsi-detem-podavat-kojenecke-vyzivy-kde-jsou-obsahy-dusicnanu-stanoveny-zakonem-nebo-je-lepsi-jim-davat-bioz
    .“Je také vybírat vhodné druhy zeleniny (i v biokvalitě), u nichž jsou hygienické limity na obsah dusičnanů přísnější tzn. např. brambory – 300 mg/kg, plodová zelenina (rajčata, okurky atp.), lusková zelenina – 400 mg/kg, kořenová a košťálová zelenina (brokolice, květák, kedluben atp.) – 700 mg/kg. A raději dětem podávat v menší míře ty druhy zeleniny, které mívají koncentrace dusičnanů obvykle vyšší (salát hlávkový 4500 mg/kg, špenát 3000 mg/kg, červená řepa 3000 mg/kg, ředkvičky 1500 mg/kg či čínské zelí 2500 mg/kg).“
    K homocysteinu a B12
    http://www.karelerben.cz/co-je-homocystein
    MUDr.Karel Eben právě píše, že podávání vitaminů kyseliny listové, B6 a B12 způsobuje pokles problematického homocysteinu ( kardivaskulární choroby) u lidí kolem 55 let o 31%. Takže podávání uvedených vitaminů jako doplnění nedostatku, ne obavy z nadbytku B12, jak píše článek. Nedostatek B12 mají právě vegetariáni. Takže autor článeku si klepnul do vlastního polovegetariánského palečku.
    http://is.muni.cz/th/89136/lf_b/Vitaminy_a_stopove_prvky_ve_vyzive_onkologickych_nemocnych.pdf
    Studie ( str.45) uvádí že vitaminy skupiny B neprokázaly antikarcinogenní aktivitu. Mírně problematický je B6, ale B12 není jmenován.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_B12
    „Při nedostatku vitamínu B12 se zvýšený příjem ukládá do jater, kde tvoří zásoby. I když takové zásoby mohou vydržet člověku i na několik let, kvůli biochemické redukci cévního a nervového toxinu homocysteinu je zdravé B12 přijímat v pravidelných intervalech, např. denně a nespoléhat se na zásoby. ..Problematické zásobení může být u lidí, kteří ze své stravy vyloučí některé živočišné produkty. Laktoovovegetariáni a laktovegetariáni mohou vitamín přijímat z mléka, mléčných výrobků a vajec. Přijímání vitamínu může být problematičtější u veganů, protože žádný rostlinný zdroj se neprokázal jako důvěryhodný, a proto ho vegani a veganky musí přijímat z výrobků obohacených o vitamín B12 nebo z doplňků stravy. Přísun vitamínu B12 zůstává pro všechny vegetariány a vegany nejkontrolovanější položkou výživy.“
    Takže různé formy vegetariánství vpodstatě vyžadují umělé doplnění B12, což je přesně to, co autor článku zavrhuje.

  6. Nevím,jak je to dlouhodobě se zachováním kvality čaje Emanace, ale vždy jsem byl proti čajům, neboť jsem předvídal jejich kontaminaci zejména pesticidy, což se i potvrzuje.
    Např:

  7. Finished so far so competent! Should you prefer a a lot nasal area, efficiently, such a nose area reshaper will be utterly for your needs. You need to be attentive among the immitation nose magics to do with craigslist as well as the online world. Receive from the webpage merely take care. It is all across $ 15 and then it definitely should be price each and every nickle. Come again fitflop online Singapore wednesday just about all my emerging modernize. Gadget before anything else arrives one or two items that one could conveniently fit together again, a pedals and starting point. Won’t fast and pain and ache free to establish and hung at bay. ティファニー ピアス 価格 Should youe regularly while on the road, if it darting between conference meetings, taking the children in class maybe proceeding out of your stationary bike road to any climbing health club, Croton comes up with an amazing unique designer watches which will keep up with your every stride. Times past unearths that the new 1 http://www.bjexpo.com/css/images/ saint noted down engagement ring, was given about 1477; something out of the Archduke Maximilian relating to Hamburg inclined to her or his bride-to-be, Jane to Wine red. The guy made available the girl a diamond wedding ring which can poise his kids not to mention point out their unique betrothal. Evoked to burn stored which will classic was crowned the premier in the course of other bands and artists is good, simply because the engagement ring is still the most well-known selected jewel for this purpose occasion. レイバン ウェイファーラー Then there’s  fitflop Singapore „manure tea“. You really need a couple of portions normal water to at least one facet cow manure. When you location the fertilizer inside the personal training quart basket, studying put tension to it all. Should you position it inside burlap backpack or pillowcase don’t try to. Don’t dealt with manure. Hang up the actual plant foods unfolding „tea bag“ a lot more an issue in line with so it would destroy (any kind of ocean could be?) keep this tool with a week or two. Away from these plant foods made pack (permit unfilled if possible from the fertilizer teas in their ocean).

  8. Přejít na pránickou výživu v našem prostředí je téměř nemožné. Při půstech ve městě dochází brzy k nasávání těžkých energií z okolí, kterých je ve městech enormně, člověk pak může svoje stavy ze 100 % omylem přičítat postupné intoxikaci, která se dostavuje vyplavováním látek při hladovění. Snad někde na venkově je možné držet delší půsty. Vytvořit si takovou ochranu a přísun ze Zdroje, abych mohl být breatharián, dokáže málokdo. Někdo tu psal o Číně. Životní prostředí v Číně je tak kontaminované, že vláda musela vymezit území pro pěstování produktů tradiční medicíny. Ani oceány a ryby nezaostávají, další „nové kontinenty“ jsou tvořeny z kaše z biologicky neodbouratelných látek, říká se, že požít jednu rybu je jako požít jedno víčko od Pet lahve. Ročně umírají milióny zvířat zejména po požití tohoto sajrajtu. Ani souš nezaostává – u nás přibývají černé skládky, pole, rybníky a lesy připomínají smetiště. Když jsem viděl na podzim dno rybníka Svět, zapřísahal jsem se,že rybu bych odtuď nepozřel. Dobře některé z nás vychovávají, já bych těm prasatům poděkoval, že by do smrti na to nezapomněli.

  9. Argorane, škoda že jste nepošel kousek dál na dvě velké písčité pláže na koupání rybníka Svět, který rybník má písčité páže? Voda z rybníka teče do města Třeboň a ne obráceně. Třeboň měla vždy skvělou čističku vod Gigant , nyní úplně modernizovanou, kde se čistí i voda odpadní z lázní. Kolem Světa nejsou chaty atd. Kapr je masožravec, takové vodní prase, které reje po dně a kolem rákosu hledá larvy a červy. Bahno je každém rybníku, nejezte tedy sladkovodní ryby. Vodní toky a zdroje jsou kontaminovány neodbouratelnými změkčovadly ( ftaláty, bisfenol), což nejsou viditelné sraženiny.
    To, co plave jako ostrov z plastů v Tichém oceánu o velikosti Francie jsou plasty, které plavat můžou, to je pouze polyethylen a polypropylen zdravotně neškodné, které mají hustotu menší jak voda. Dále lehčené plasty zvláště drobný polystyren, který se v přístavech překládá foukáním potrubím na menší lodě. To je hlavní problém, ale převážně mechanický v zažívání vodních živočichů. Dále plavou lahve zvláště PET. Jedovatost Vašeho tzv. sajrajtu zvláště PET je malá, pijeme z toho skoro denně nápoje. Roste však znečištění prostředí ryb těžkými kovy ( z velkých řek Číny), nejhorší je rtuť, která může vytvářet extrémně toxické sloučeniny v rybách ( methylrtuť), poškozují mozek.
    Jinak souhlasím, přejít na pránickou výživu je nemožné, není to třeba rozvíjet ani na venkově, kdo přežil, přešel časem z prány na jídlo a k rozumu.

    1. Podle dokumentů, co jsem viděl, plavou v moři rozmanité plasty vícero druhů. Rozpadají se na stále menší kousky, ale nerozkládají se, tím vzniká ta kaše. Mezi plasty byly úlomky všech možných výrobků, od bytového vybavení, vybavení lodí, aut apod. přes obaly až po turistické a sportovní náčiní. Někde prý plasty klesají, ale různé proudy je opět vynášejí nahoru. Toxicita je samozřejmě nízká, ale Matka Země je živá bytost, a nic takového se na ní nikdy nemělo dostat, protože nic takového příroda nezná. Jinak, nejčistější rybník, co jsem viděl byl Hejtman, zatímco vedlejší Staňkovský byl pěkně špinavý. Tím sajrajtem na dně rybníků jsem myslel rozmanité druhy odpadků, které tam lidé naházeli, nechtěl bych být vodní živočich a žít v takovém bordelu.

  10. p. Argoran píše:

    ….nechtěl bych být vodní živočich a žít v takovém bordelu…

    zAUJíMAVé, KEĎ SI čLOVEK PREDSTAVí, AKý ,,SAJRAJT“ DýCHA, AKú VODU PIJE A AKé POTRAVINY ,,žERIE“. Ja SI NYSLýM, žE EVOLúCIOU SME SA DOSTALI NA TAKú ,,úROVEŇ“, AKOU disponuje KROKODýL. Ak TEN ZOžERIE VšETKO A NAJVIAC MU CHUTí ,,ODLEžANé“ MäSO, TAK 3 TýžDŇOVé, POD VODNOU HLADINOU…

    Za pár rokov to dokáže aj človek. Ale len ten nasilnejší, najodolnejší, čiže TEN evolučne najvyvinutejší , Takže vodné živočíchy to nemajú až tak ZLÉ, alebo ináč povedané, všetci sme na ,,jednej“ lodi a je jedno, či žijeme na zemi, vo vzduchu, či vode, alebo pod zemou. Všetci máme TO, čo sme si narobili.

    Keby si zvieratá mohli ulaviť a mi by sme im rozumeli, určite by sme si vypočuli, aby Človek už šiel do perdele , lebo so sebou stiahne všetko živé, čo Netvor za dni stvorenia porobil v potu tváre.

    Ozaj, Netvor sa pri práci aj spotil, a ked si pricvikol ,,prst“ zahrešil Boha jeho, alebo …

  11. gilgamešovo noho, i živočichové jsou schopni udělat paseku v přírodě ( nálety kobylek nebo u nás kůrovce a přemnožení divočáci). Člověk a jeho předci nežili v ekologicky čistém prostředí – zakouřená jeskyně nebo chýše bez komína. Komín v Evropě je snad od 12. stol ve Sředomoří, je doložen od 15. století, dříve tzv. dymník ( trychtýř skrz střechu).
    http://vse-o-kominech.webnode.cz/zajimavosti-o-kominech/historie-kominu/
    I po člověku se příroda zacelí a zaroste náletovými křovisky, nad kterými zelenáči jásají – viz 0,7 milionu ha zemědělaké půdy opuštěné u nás za 20 let v pohraničí.
    Potraviny byly před 1000 roky, kdy zásah do přírody byl u nás malý ( 90% plochy byl les) se špatně skladovaly ( hniloba, plísně, infekce). Strava a ovzduší představuje nad 50% vlivu na zdraví a věk se prodlužuje.
    Příroda už listvo hubila třeba morem, malomocenstvím, malárií, neštovicemi, tuberkulózou…
    http://www.wikiskripta.eu/index.php/P%C3%A9%C4%8De_o_nemocn%C3%A9_v_dob%C4%9B_st%C5%99edov%C4%9Bk%C3%BDch_epidemi%C3%AD
    „První epidemie moru se objevila v roce 542 př. n. l. v době vlády římského císaře Justiniána. Rozšířila se v Malé Asii, odkud se dostala do Evropy. Tato epidemie údajně trvala 50 let a zemřelo při ní 100 milionů lidí.
    Druhá vlna epidemie, resp. pandemie, byla pro Evropu nejničivější. Probíhala v několika vlnách od poloviny 14. století do konce 17. století. Zemřela až 1/3 evropské populace.“
    Plasty v životním prostředí lze omezit, stačí jít příkladem a nepoužívat je, klávesnice může být dřevěná…
    Univerzální řešení nabízíte : na všechno nadávat a řešit lidstvo místo sebe sama.

  12. Pardál píše:

    …..Člověk a jeho předci nežili v ekologicky čistém prostředí – zakouřená jeskyně nebo chýše bez komína. Komín v Evropě je snad od 12. stol ve Sředomoří, je doložen od 15. století, dříve tzv. dymník ( trychtýř skrz střechu).

    Ano, to je prevda , ale je treba povedať okrem A aj to B, či C..

    Komín, ako ,,rúra“ nad urobňou strechy bol ,,vymyslený“ relatívne neskoro, ale samozrejme až prví obyvatelia , ktorí bývali v domoch, vedeli od svojich príbuzných, ktorí žili v ,,stanoch“, že aby sa nepodusli pri ohništi v domoch, že musia v streche ponechať jeden, či viac otvorov, kadial dym z ohnísk unikal.
    Dokonca sa unikajúci dym v priuestore nad ohniskom využíval na ,,zaudenie“ potravín a až potom unikal do priestoru. Komíny ako také, boli skonštruované až v tom cca 14-15 stor.n.l.

    Aj v starovekom Ríme boli nad ohnišťom, ktoré bolo v kuchynskej časti domu urobených na odvod dymu, len pár otvorov do strechy. Asi to postačovalo, a možno spolužitie s dymom malo aj svoj preventívny charakter, tak, ako je dnes antibiotikum…

    Čo sa týka epidémii, bolo to tak, že počet ludí narastal, v mestách už nebolo spolu pár tisíc ludí, ale spolu sa hemžilo na relatívne malej ploche aj niekolko stotisíc ludkov. A hygiena, žiadna. Hajzle žiadne, voda v príbytkoch žiadna, takže blchy, potkany, vtáci, to všetko žilo pokope a nečudo, že to raz ,,prasklo“ a ked to prasklo bola to naozaj ,,pandémia“, a umrelo naozaj obrovské množstvo človekov. Ale tieto ,,diery“ sa rýchlo zaplátali a vedomosti o týchto nákazách dosiahli postupne taký stupeň, že sa vedelo predchádzať príčinám…

    Ale aj tu je nezodpovednosť NZHV v tom, že sice Abahámovi slúbil, že sa jeho pokolenie rozkotí do ,,milionov“, ale už ho neupozornil, ako Noeho, ako sa ratovať pred ,,epidémiami“. Takúto osvetu už svojmu liblingovi neodovzdal, i ked vraj spolu po nociach dlho kecali. Asi o ,,nesmrtelnosti“ chrústov a zásadné ponaučenia do krízového obdobia ludstava NZHV totálne zanedbal.

    Možno to bolo aj naschvál, aby bola zaručená obmena génov, pretože úmrtnosť vo vojnách bola v staroveku a stredoveku relatívne nízka…

  13. Já samozřejmě vím, že neviditelné těžké kovy, toxické látky anorg. a organického původu v životním prostředí jsou toxikologicky významnější než plasty. Ty plasty jsou jakýmsi symptomem chování člověka a viditelnou analogií existence skrytých nebezpečných kontaminantů, které jsou symptomem chování zejména průmyslu a zemědělství. Naše rodina vyprodukuje v průměru 2 dm3 komunálních odpadů týdně, není to žádný ekologismus, ekologisty považujeme za loutky nastrčené právě majiteli toho průmyslu (i když jsou i slušní a poctiví), je to projev úcty a vděčnosti Matce Zemi, neboť z ní pochází materiál pro naše těla, nikoliv z jakýchkoliv jiných zdrojů. Možná, že majitelé tohoto světa mají potraviny z jiných planet, ale o tom nic nevím…

    1. Ta oprava popisovaného Studentova vkladu je již v chodu. „Soudruh Příroda“ je jak známo samoopravovací a má regulační mechanizmy na přemnožení čehokoliv. Od psychických chorob (války)přes impotenci (pokles spermiogramu a feminizmus) po „civilizační choroby“ . Student nepochopil, že v přerodu civilizace existuje také pomoc formou sdělení těm, kteří mají uši k slyšení. Ostatní ať odpočívají v pokoji a ve vědeckých sděleních bez výsledku.To účinné právě radí Oberon. Stoupenci věd. svět. názoru ať se řídí výživovými pokyny ústavů výživy, scholastici církví nechť spoléhají jen na modlitbu bez vlastní námahy. A všichni si vezmou svou mzdu. Čtenáři, nebojte se o zeměkouli, ta se postará, ale o sebe!

      1. ČTENÁŘI, NEBOJTE SE O ZEMĚKOULI, TA SE POSTARÁ, ALE O SEBE!

        Dává touto větou pan Staněk určitou naději lidstvu, které si svoji planetu, jako základ pro svůj život, „systematicky“ ničí?

        Ze sděleného by se tak nabízely i zcela laické otázky.

        Když se zeměkoule postará o sebe, musí při tom brát nějaký zřetel na lidský život? Na jeho záchranu a udržení podmínek pro lidský život? Když ano, podle jakého mechanismu a v jakém asi rozsahu?

        Když ne, tak se má jakkoliv ohrožené lidstvo ztotožnit s tím, že před tím, než se zeměkoule postará o sebe, stihne se ten naznačený přerod civilizace? A to jen té části, která má uši ke slyšení? A nebo i té, která si udělá dostatečné zásoby čaje, ryb, hovězího vývaru…..? Jinými slovy, pomůže a řešením je popularizace toho, co ukazuje Staňkův přístroj, tj. čaj, špenát, ryby, sirup a vývar z hovězího? Bude brát zeměkoule ve starání se o sebe zřetel na měření na Oberonu, z tvrzení, že – „vycházejí jako užitečné až mírně ozdravující pro 90% lidí“. To číslo je totiž velmi nadějné.

        Autor na závěr píše „že skutečně můžeme snížit riziko vzniku civilizačních nemocí výživového původu.“ ……..nabízí se poslední otázka. Urodí se na zdevastované planetě / viz. předchozí odkaz / dostatek zeleného čaje, špenátu, ryb? Kdo vyrobí konkrétní značku rakytníkového sirupu a kdo bude vařit hovězí vývary?

  14. Studente,
    dobré hovězí vývary umí vařit především ženy, když jsou šikovné a nemají zrovna v sobě mnoho zlosti a pocitu nedocenění.

    Jeden můj velmi dobrý známý má podobný přístroj na diagnostiku těla jako má p. Staněk v podobě Oberonu. Nechal jsem se tímto přístrojem také diagnostikovat a můžu říct, že přístroj dokázal poměrně naprosto přesně určit silné stránky i slabiny fyzického těla. Jak v oblasti výživy tak v okruhu rodových a genetických dispozic. Proto si troufám tvrdit, že autorovo článek určený pro seniory – nelže.

    Zeměkoule dokázala a vždy dokáže urodit tolik potravy kolik je třeba.
    Problém je v tom, že lidstvo si ji nedokáže správně rozdělit. Jak známo z literatury, každý jedinec narozený na zemi má právo na pořízení odpovídajícího šatu a odpovídající stravy po svůj krátký nebo delší život. Proto není třeba dělat ze Zeměkoule „chudinku“, která si nedokáže poradit se zdevastováním.

Diskuse byla ukončena.

Magazín Gnosis - Hledání Světla a Moudrosti, příspěvky čtenářů - provozovatel: Libor Kukliš, 2004 - 2021

Máte-li zájem o publikování svého článku, pište na e-mail info@gnosis.cz.

Odkazy:

Slunovrat Záhady-Zdraví.cz Bylinkové království PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKA AOD - průvodce transformací Rahunta Společnost pro mezioborová studia, z.s. Česká Konference